Παιδιά, καλώς ήλθατε στο ιστολόγιό μας. Ό,τι θα δείτε εδώ μέσα, φτιάχτηκε για σας. Θέλουμε να περάσετε καλά μαζί μας και να διασκεδάσετε ζώντας στην αγκαλιά του Χριστού.
Μην ξεχνάτε: ποτέ μόνα σας στο διαδίκτυο. Πάντα μαζί με έναν μεγάλο.

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ






Όταν μιλάμε στα παιδιά μας για τον Χριστό και θέλουμε να εξηγήσουμε την έννοια του "ποιμένα" - το πώς ο Χριστός ψάχνει για τις χαμένες ψυχές και δεν σταματά μέχρι να τις βρει και να τις φέρει κοντά Του, όπως ο καλός βοσκός ψάχνει τα χαμένα προβατάκια μέχρι να τα βρει και να τα γυρίσει πίσω στην στάνη τους - τα παιδάκια ενθουσιάζονται ιδιαίτερα με τα μικρά προβατάκια.


Μπορούμε να δόσουμε διέξοδο στον ενθουσιασμό αυτό και την φαντασία τους, με την πολύ απλή όσο και αφάνταστα γλυκειά και πρωτότυπη χειροτεχνία: Ένα προβατάκι με χαρτόνι, μανταλάκια και το κεφαλάκι από τις μπατονέτες.

Τα παιδάκια μπορούν να κόψουν το χαρτόνι για το σώμα και το κεφάλι, σχεδιάζοντας το κεφάλι με το μολύβι και βάζοντας στο χαρτόνι ένα πώμα από αναψυκτικό λίτρου. Αναλόγως τα βοηθάμε να σχεδιάσουν το σώμα σε αναλογία 2 και μισή φορές το μήκος του κεφαλιού.

Εμείς κόβουμε τις μπατονέτες και κολλάμε με σιλικόνη τα πόδια στο χαρτόνι. Τα παιδιά κολλάνε τις μπατονέτες.

Την ιδέα αυτή την πήρα από το ιστολόγιο ΦΑΝΤΑΣΙΑ, που δίνει εδώ λεπτομερείς οδηγίες για την κατασκευή του.





(Πηγή: http://www.design-district.gr )


Θα ενθουσιαστούν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς που θα το δουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις