Παιδιά, καλώς ήλθατε στο ιστολόγιό μας. Ό,τι θα δείτε εδώ μέσα, φτιάχτηκε για σας. Θέλουμε να περάσετε καλά μαζί μας και να διασκεδάσετε ζώντας στην αγκαλιά του Χριστού.
Μην ξεχνάτε: ποτέ μόνα σας στο διαδίκτυο. Πάντα μαζί με έναν μεγάλο.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ


Ξέρετε την ιστορία του τυφλού, παιδιά, που τον θεράπευσε ο Χριστός μας;

Ο τυφλός ήταν τόσο καλός μέσα του και είχε τόσο δυνατή πίστη που ο Χριστός μας θέλησε να τον θεραπεύσει, χωρίς ο τυφλός να του το ζητήσει. Επειδή δεν έβλεπε, ούτε καν ήξερε ότι πέρναγε από κει ο Ιησούς. 

Όταν θεραπεύτηκε, είπε σε όλους στην Συναγωγή (την Ιουδαϊκή Εκκλησία), ότι ο Χριστός ήταν που τον θεράπευσε και ότι τον πίστευε σαν προφήτη.
Οι Φαρισαίοι θύμωσαν. Όλοι φοβόντουσαν την τιμωρία τους. Ο τυφλός όμως όχι. Πίστευε τόσο πολύ στον Χριστό και την δύναμή του που αδιαφόρησε για την τιμωρία. Είπε την αλήθεια. Χωρίς φόβο. Και τελικά οι Φαρισαίοι όχι μόνο δεν τον τιμώρησαν αλλά τον άφησαν να φύγει, βρίζοντάς τον. Ε, και λοιπόν;
Μετά από αυτό ο Χριστός τον πλησίασε και του είπε ξεκάθαρα ότι Αυτός ήταν ο Γιος του Θεού. Και ο τυφλός Τον προσκύνησε.

Το ίδιο ατρόμητα και θαρραλέα είσαστε και εσείς, παιδιά, όταν δεν φοβόσαστε να κάνετε τον σταυρό σας, ή να πάτε στην Εκκλησία ή στο Κατηχητικό, ακόμα και αν τα άλλα παιδιά σας κοροϊδεύουν. Ε, και; Τι μπορεί να μας κάνει λίγη κοροϊδία;

Μόνο με το θάρρος της ψυχής μας και την πίστη θα μας πλησιάσει ο Χριστός. Και όποτε Τον καλούμε, είναι κοντά μας για να μας δώσει θάρρος, να μας κάνει άφοβους, καλύτερους, πιστότερους.


(Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το θαύμα του Ιησού και την θεραπεία του τυφλού, κοιτάξτε εδώ και εδώ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις